Att arbeta hos oss

Som jurist på vår byrå med allmän praktik som inriktning får du möjlighet att arbeta med en mångfald av ärenden inom skilda rättsområden. Vi erbjuder ett stimulerande och kvalificerat juridiskt arbete där du ges en unik möjlighet att utvecklas och få en verkligt bred juridisk erfarenhet.

Arbete på en advokatbyrå är ansvarskrävande men också stimulerande och utvecklande. Kärnan i ditt dagliga arbete är kontakten med människor, såväl företagsrepresentanter som privatpersoner.

Våra jurister arbetar självständigt med tillgång till stöd från seniora kollegor vid behov, vilket möjliggör en naturlig kunskapsöverföring mellan medarbetarna.

Kompetensutveckling ingår som en självklar del i arbetet med möjlighet till kontinuerlig vidareutbildning genom deltagande i externa kurser och seminarier.

Vi söker

främst tingsmeriterade jurister eller jurister med flerårig erfarenhet och ett brinnande intresse för de rättsområden inom vilka vi arbetar. Förutom gedigna juridiska kunskaper skall du besitta god juridisk metod samt ha processvana. Språkkunskaper utöver engelska i något av de vanligaste invandrarspråken är självfallet meriterande.

Som person bör du vara social och flexibel, utåtriktad samt inge förtroende samtidigt som du skall ha känsla för affärsmässighet och klienternas krav på snabbhet och personligt bemötande.

Sommarnotarier och trainees samt uppsatspraktikanter

Sedan 2009 samverkar Rätt & Råd med Lunds universitet genom att tillhandahålla sommarpraktikplatser under 2-3 veckor per praktikant, där denne ges tillfälle att "prova på" arbetet som jurist genom att deltaga i det dagliga arbetet på byrån.

Uppsatspraktikanter är också välkomna om uppsatsen har inriktning mot något av kärnområdena för vår verksamhet.

Trainees, i form av nyutexaminerade jurister, kan ges möjlighet att i praktisk övning omsätta de teoretiska kunskaperna från fakulteten, genom att under en i förväg bestämd tid få arbeta tillsammans med någon av de seniora medarbetarna på byrån.

Ansökan

Din intresseanmälan kan antingen sändas i brev till advokatfirman eller skickas via epost till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. .

Hitta hit

Kontakta oss

Advokatfirman Rätt & Råd

Råsundavägen 134 

169 36 Solna

Tel: 08 - 734 92 20

Fax: 08 - 734 92 24

info@arr-law.se